Американската верига за бързо хранене KFC посвети ресторант в Китай

...
 Американската верига за бързо хранене KFC посвети ресторант в Китай
Коментари Харесай

KFC посвети ресторант на китайски комунистически герой

 Американската верига за бързо хранене KFC посвети ресторант в Китай на локалния комунистически воин Лей Фенг, който постоянно е бил даван за образец от Мао Дзъдун.
Според формалната история, Лей бил 22-годишен боец, който починал откакто телефонен дирек паднал върху него, до момента в който стоял на пост. След гибелта му, станало ясно, че неговият дневник бил изпълнен с хвалби към комунистическата партия и самия Мао, написа CNN. 

Благодарение на това, Лей Фенг се трансформирал в формален знак и модел за същински болшевик.

" Родителите са скъпи на децата си, само че те не могат да се съпоставят с Председателя Мао “, се споделя, че написа в дневника.

Мао определил 5 март като празник отдаден на Лей Фенг през 1963 година, като този ден се празнува до ден сегашен, макар подозренията по отношение на достоверността на историята и наличието на самия дневник, които може и да е бил основан от формалната агитация.

През тази година, филиал на щатската верига за бързо хранене KFC в Чанша, родният град на Лей, столица на централната китайска провинция Хунан, реши да уважи комунистическия воин. По информация на китайската организация Xinhua, на 5 март ресторантът отворил порти със стени покрити с есенции от дневника на Лей и анимационни изображения на лика му. " Лей Фанг е модел за подражение на генерации китайци. Като KFC в неговия роден град, няма да пожалим сили в промотирането на неговия дух “, споделя Хе Мин, общоприет управител на KFC в района на Хунан, представен от китайската новинарска организация.

По думите му, KFC възнамерява да промотира „ духа на Лей Фенг “ в 250 други обекта в границите на провинцията, като също така, че окуражи личния състав да научи повече за него като „ модел за подражателство “.

KFC оперира в Китай посредством компанията Yum China, която бе отделена от щатската компания майка Yum Brands през 2016 година.

KFC се счита за знак на американската просвета за бързо хранене в Китай, като в предишното има случай на вандализъм против тези търговски обекти.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР